Владо Спиридонов, Доктор по Метеорологија со сезонска анализа на времето за претстојната Пролет – Таа ќе биде потопла и променлива!

објавено на:

06 Мар 2024

од:

сподели:

Господин Владо Спиридонов, Доктор по Метеорологија излезе со сезонска анализа на времето за претстојната Пролет. Што може да очекуваме?!

Во денешното гостување во утринската програма “Здраво Македонија” на Канал 5 телевизија тој изјави дека пред нас е поблага пролет со повисоки температури на воздухот. Но сепак не се исклучува можноста до крајот на март да се случи и појави и по некоја снегулка, особено на планините. Врнежите во март ќе ги има, но ќе бидат повремени.

Во сезонската пролетна прогноза тој изјави дека поврнежливо и понестабилно време ќе имаме во втората половина од пролетта, додека од Април може да се очекуваат  и се повеќе нестабилни процеси со грмежи.

Дел од денешното гостување на професорот Владо Спиридонов на Канал 5 телевизија погледнете го во продолжение

Здраво Македонијо – 06.03.2024 дел 1

 

 

 

 

 

 

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.