Добредојдовте на нашата веб страница, каде што ќе најдете се што ви е потребно за да останете информирани и подготвени за временските услови во Македонија и регионот. Славчо Попоски, сертификуван метеоролог е тука да ви обезбеди точни, своевремени и применливи временски прогнози и анализи, поддржани со најновите научни достигнувања и технолошки иновации во областа на метеорологијата.

Навремено и детална временска прогноза!

Како сертификуван метеоролог со богато искуство во анализата и прогнозирањето на временските услови, мисијата на Метео Аларм е да обезбеди точни и навремени информации за времето кои се од суштинско значење за секојдневниот живот и планирање на граѓаните на Македонија. Нашата работа вклучува детално и сеопфатно анализирање на моменталните временски услови, како и создавање на краткорочни и долгорочни прогнози кои се важни за различни аспекти на друштвото, вклучувајќи земјоделство, туризам и цивилна заштита.

Со фокус на прецизност и навременост, за нашите анализи користиме податоци од напредни метеоролошки алатки, нумерички и технологии. Ова ми овозможува да ги интерпретирам комплексните временски модели и да создавам надежни прогнози кои ги информираат граѓаните за идните временски услови.

Мојата работа исто така се проширува надвор од границите на Македонија, со анализи и прогнози кои ги покриваат широките регионални услови. Ова е од особено значење за граѓаните и организациите кои се наоѓаат во регионот и имаат потреба од детални информации за времето кои можат да влијаат на нивните активности и одлуки.

Посветеноста кон образование и информирање на јавноста е клучен дел од мојата улога. Преку редовно објавување на ажурирани временски анализи и совети за справување со различни временски услови, целам да ја зголемам свесноста и подготвеноста на граѓаните за временските предизвици.