ОВАА ГОДИНА ЛЕТОТО БИ МОЖЕЛО ДА БИДЕ ПОКРАТКО ЗА РАЗЛИКА ОД МИНАТИТЕ ГОДИНИ: Започнува ладниот феномен “Ла Ниња”!

објавено на:

22 Фев 2024

од:

сподели:

Со доста голема веројатност за остварување, ладниот метеоролошки феномен “Ла Ниња” може да пристигне уште во текот на ова лето, а не кон крајот на истото и на почетокот на есента како што прогнозиравме во јануари….
Заследете ја мојата официјална фејсбук страница Славчо Попоски – МЕТЕО Прогнозер и мојот официјален инстаграм профил https://www.instagram.com/slavchopoposki/
Оваа година за разлика од минатите години, летото би можело да биде пократко, но и без некои долги екстремно топли бранови, но и со повеќе временски непогоди и врнежи.
Топлиот феномен “Ел Нињо” ќе започне да ја намалува својата сила уште во пролетните месеци, а значително ќе ослабне во текот на летото, со што ќе добива на сила ладниот феномен “Ла Ниња”.

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.