НАЈНОВО НА НУМЕРИЧКИТЕ МОДЕЛИ ЗА ПРЕТСТОЈНАТА ЗИМА: Во јануари и во февруари екстремни снежни врнежи на Балканот!

објавено на:

18 Дек 2023

од:

сподели:

Според најновите ажурирања на нумеричките модели, во јануари и во февруари во поголем дел од Балканскиот Полуостров, како и во Македонија ќе има врнежи од снег кој ќе бидат натпросечно високи и невообичаени за нашиот дел од континентот.

Дури локално се очекуваат  и екстремни количествна на снег, а тоа може  да се погледне и на следната метеоролошка карта: 

Значително помалку снег ќе има само во Хрватска  и во Словенија, а најпогодени би требало да бидат Босна и Херцеговина, Црна Гора, поголем дел од соседна Србија, Бугарија  и нашата Македонија.

 

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.