КАКО ВО ЛЕТО: Следните денови висок УВ ИНДЕКС, како и топол јужен и југозападен ветер кој повторно ќе предизвика транспорт на прашина и песок од Сахара

објавено на:

28 Мар 2024

од:

сподели:

Висок УВ ИНДЕКС со коефициент 7, како и топол јужен и југозападен ветер не очекува за време на овој викенд, како и во понеделник. Токму поради повторното изразено јужно и југозападно воздушно струење, од Сахара кон нашата територија повторно ќе се врши транспорт на прашина  и на песок, со што и Атмосферата ќе биде заматена, особено во недела  и во понеделник.

Да се потсетиме на тоа какви температури не очекуваат 👇Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]