ДАЛИ ЌЕ СЕ РУШАТ ТЕМПЕРАТУРНИ РЕКОРДИ? Во понеделник во Македонија и до 32 степени, во регионот и над 32 степени

објавено на:

28 Мар 2024

од:

сподели:

Во понеделник, на 1 Април во Македонија, како и во регионоит би можело да се мерат температури толку високи за самиот почеток на април што многу долги години сме немале во тоа време толку високи температури на воздухот.

Според моменталните анализи со кој располагаме, во централните предели од Македонија во понеделник се очекуваат температури до 32 степени,  во регионот тие би можеле да бидат дури и повисоки, до околу 33-34 степени. Сето тоа можете да го погледнете на следната метеоролошка карта 👇

Со ова температурите ќе бидат за 10 до 15 степени повисоки од нормалните.

Да напоменеме дека времето ќе биде стабилно, суво и сончево. Сепак и понатаму ќе засилува ветерот од јужен и од југозападен правец.Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]