(ФОТО) Следната седмица максимумот на овој топол пролетен бран од Африка – Температурите ќе надминат 20 степени!

објавено на:

03 Фев 2024

од:

сподели:

Овој топол пролетен бран во зима ќе го достигне својот максимум следната седмица, па така во Македонија, односно во југоисточните предели температурите локално ќе се искачат и до 20 степени, во регионот, односно во делови од Босна и Србија температурата ќе надмине дури и 20 степени, а такво нешто не се исклучува можноста да се случи и кај нас! Оваа карта ги прикажува очекуваните температури преку ден во вторник на 6 февруари!

Според моменталните анализи со кој располагаме, ова невообичаено топло време за овој период од годината ќе се задржи најмалку до 10 февруари.

 

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]