Започна снежната бајка на Алпите!

објавено на:

27 Авг 2023

од:

сподели:

На алпите од денес започна снежната бајка.

Снежната бајка и понатаму ќе се проширува на многу места во алпскиот регион. Понекаде се очекува снежна покрувка од 50 до околу 100 сантиметри снег.

Температурите драстично се намалија поради продорот на многу студен воздух од север, дури и за 20 степени за 48 часа.

Можете да погледнете како излгедаат алпите денес, а ова е само почеток:

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.