На Балканот во текот на есента му се закануваат нови временски непогоди и поплави!

Судејќи барем според моменталните анализи со кој ние располагаме, во текот на есента на балканот доаѓаат нови временски непогоди и поплави. Можни се дури слични катастрофални поплави кои неодамна ја зафатија Словенија, каде имаше и човечки жртви.

Од оваа временска непогода ќе биде погоден целиот регион, па и Македонија, каде се очекуваат почести и поинтензивни врнежи.

Како што ќе навлегуваме во есента се подлабоко и подлабоко, исто така ќе растат и условите за се почести врнежи од снег во Алпскиот регион, па и на највисоките планини на балканот.

Апелираме властите во регионот и во Македонија навремено да се поодготват за евентуални вакви силни временски непогоди кои ги најавуваме за претстојната есен.

 

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!