Зима 2023/2024 во Македонија со повеќе снег за разлика од изминатите години!

Судејќи според долгорочните анализирања на времето, но и според она што моментално го кажуваат прогностичките модели, зимата 2023/2024 во Македонија ќе донесе повеќе снег за разлика од изминатите години.

Дури можно е да имаме и огромно количество на снег, но и постудено време од изминатие години.

Освен во Македонија, и целиот балкан оваа зима би можел да се соочи со големи количества на снег и екстремен студ.

Ние и понатаму ќе ги следеме долгорочните анализи на времето, и навремено ќе информираме за секоја ново – настаната временска состојба.

Ако вака останат работите, лубителите на зимата, на снегот, како и на скијањето конечно ќе си дојдат на своето.

 

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!