Оваа политика за колачиња објаснува:

  • Што се колачиња и како ги користиме
  • Видовите колачиња што ги користиме, односно информациите што ги собираме користејќи колачиња и како се користат тие информации
  • Како да ги контролирате претпочитаните поставки за колачиња

Во секое време можете да ја промените или повлечете вашата согласност од Декларацијата за колачиња на нашата веб-страница. Вашата согласност се однесува на следниве домени: meteoalarm.mk

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки кои веб-страниците ги користат за да го подобрат вашето корисничко искуство. Секој пат кога посетувате веб-страница, таа може да смести (и подоцна да пристапи) колачиња кои се поставени од страна на веб-страницата што ја посетувате (колачиња од прва страна) или од страна на трети лица, како што се Google Analytics (колачиња од трета страна).

Зошто користиме колачиња?

Користиме колачиња за неколку цели, вклучително и за:

  • Запомнување на вашите преференции и подесувања.
  • Анализа на тоа како нашата веб-страница се користи за да можеме да ја подобриме.
  • Подобрување на безбедноста и заштитата на нашата веб-страница.

Какви видови колачиња користиме?

Користиме различни видови колачиња за различни функции:

  • Строго неопходни колачиња кои се потребни за основното функционирање на веб-страницата.
  • Функционални колачиња кои ја подобруваат функционалноста и персонализацијата.
  • Аналитички колачиња кои ни помагаат да разбереме како посетителите го користат нашиот сајт.

Како да ги контролирате колачињата?

Можете да управувате со вашите колачиња преку поставките на вашиот пребарувач. Погледнете во помошта на вашиот пребарувач за да дознаете како точно да го направите ова. Имајте предвид дека блокирањето на некои видови колачиња може да влијае на вашето искуство на нашата веб-страница и услугите што можеме да ги понудиме.

Измена на политиката за колачиња

Оваа политика може да се ажурира од време на време за да се одразат промените во нашите практики со колачиња или за други оперативни, правни или регулаторни причини. Ве охрабруваме редовно да ја проверувате оваа страница за најнови информации за нашето користење на колачиња.