Внимавајте: Утре наутро поради ниските тмператури коловозите ќе бидат замрзнати!

објавено на:

19 Мар 2024

од:

сподели:

Очекувана температура на површината на земјата кај нас во текот на утрешното утро:

На многу места појава на мраз, поради врнежите денес утре наутро очекуваме на повеќе места низ Македонија лизгави и замрзнати коловози, па затоа препорачуваме возачите да бидат крајно внимателни, секако и пешаците!Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]