ВИСТИНСКА ЗИМА ДОАЃА НА БАЛКАНОТ И ВО МАКЕДОНИЈА – ОРКАНСКА БУРА СО БРЗИНА ДО 180 КМ/ЧАС И МНОГУ ДОЖД, СНЕГ И СНЕЖНА ПОКРИВКА!

Од денес на Јадранот ќе дува ОРКАНСКА БУРА која локално ќе достигнува брзина дури до 180 км/ќас. Токму поради ова се очекуваат и штети а температурите ќе бидат МНОГУ НИСКИ (НЕВООБИЧАЕНИ за овој период од годината). Покрај ова особено на јужен Балкан се очекуваат и интензивни врнежи од дожд, снег но и ЗНАЧИТЕЛНА СНЕЖНА покривка.

Врнежи од снег ќе има понекаде и во пониските предели од Балканот (градовите), вклучувајќи ја и западна Македонија.

Кај нас исто така од денес па натаму очекуваме НЕВООБИЧАЕНО НИСКИ температури на воздухот, но и ЗАСИЛЕН ветер од северен и од североисточен правец. Ќе има многу дожд, снег и ЗНАЧИТЕЛНА снежна покривка.

НАПОМЕНА: На возачите им препорачуваме да бидат КРАЈНО ПРЕТПАЗЛИВИ доколку се движат низ планинските превои, и тоа поради очекуваните интензивни снежни врнежи од утре.

 

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!