(ВИДЕО) Славчо Попоски за Клан Македонија: Македонија под влијание на топол бран од Африка кој ќе предизвика и облак од Сахарска прашина и песок

објавено на:

29 Мар 2024

од:

сподели:

Во денешното мое гостување во утринската програма “Првиот час” која се емитува на националната телевизија Клан Македонија изјавив дека пред нас е летно топол викенд со невообичаено високи температури на воздухот. Но покрај летната топлина, ќе го имаме и ветерот од јужен и од југозападен правец.

Токму поради изразеното јужно и југозападно воздушно струење, од Сахара кон нашата територија, но и над целиот Балкански Полуостров, очекуваме повторно облак од прашина и од песок од Сахара.

Целиот мој разговор можете да го погледнете на следниот линк

 Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]