ТОПЛИОТ БРАН ОД ОД АФРИКА ВЕЌЕ ЈА ЗАФАЌА МАКЕДОНИЈА: Кај нас веќе се измерени 27 степени

објавено на:

29 Мар 2024

од:

сподели:

Топлиот бран од Африка кој го најавуваме долго време полека ја зафаќа нашата територија. Температурите од ден на ден се повисоки, а тие ќе продолжат да растат и за време на викендот, односно до понеделник.

На следната табела божете да ги погледнете денешните максимални температури измерени во 16 часот на мерните станици на (УХМР)

 

Сега да се потсетиме и на последната наша метео анализа 👇

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.