Температурите растат низ Македонија: Претпладнево измерени 22 степени

објавено на:

04 Апр 2024

од:

сподели:

Температурите брзо растат низ Македонија. Иако утринава беше прилично свежо, сепак во овие доцни претпладневни и пладневни часови е значително потопло, како и насекаде сончево. Во продолжение погледнете ги измерените денешни температури низ Македонија во 11 часот, и тоа на мерните станици на (УХМР)

Најтопло во 11 часот беше во Гевгелија, каде се измерени 22 степени, а најниска температура од градовите е измерена во Охрид, каде се измерени 14 степени.

Сега уште еднашка да се потсетиме на нашата денешна последна метео аначиза, која се однесува за викендот кој доаѓа и околу топлиот бран од Африка 👇

Насловната фотографија е превземена од OHRID1.COM

 

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.