СЕПАК АНТИЦИКЛОН: Што да очекуваме од времето до крајот на оваа, и следната седмица?

објавено на:

15 Фев 2024

од:

сподели:

Според најновите излези на нумеричките модели и истите кои се поклопија еден со друг, укажуваат на тоа дека за снег сепак ќе си почекаме во февруари.

Нумеричките модели и за следната недела укажуваат на натпросечно топло време, слично на сегашното и без снег, со услови за сосема слаб локален дожд во вторник.

Додека подолго време моделите цртаа доста врнежи за следната седмица кај нас, се тоа пропадна во вода.

Ние како најголем метеоролошки медиум ” Метеоаларм” будно ја следиме секоја ново – настаната состојба на нумеричките модели и ја информираме јавноста. Секако често пати одиме и со долгорочни анализи на времето, а граѓаните тоа го бараат, и секако доколку дојде до промена ние ја ифнормираме јавноста навремено и прецизно.

Најсигурни и со можност за оставрување за повеќе од 90% се пократкорочните анализи на времето.

 

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!

 

 

 

 Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]