РАНА НЕОФИЦИЈАЛНА МЕТЕО ИНФОРМАЦИЈА: По 10 Април влегуваме во поладен период – Има можност за снег на планините

објавено на:

04 Апр 2024

од:

сподели:

За тоа дека пред нас е нов топол бран од Африка веќе знаете, и истиот за време на викендот повторно ќе ни донесе летни температури кој ќе се искачуваат во интервалот од 23 до 30 степени.

Сепак, по 10 Април моделите веќе цртаат дека ни следува поладен период, а можно е дури да имаме и потпросечни температури за пролетниот период. Со ова ќе ни следува  и дестабилизација на Атмосферата со врнежи, а на планините би можело да се појават  и врнежи од снег.

Метео Аларм постојано ќе ја следи состојбата со оваа промена на времето која не очекува по 10 Април, но како што кажав, сеуште се работи за рана и неофицијална метео информација. Понатаму следуваат нови детали околу ова.

Вие почитувани останува да уживате во викендот кој ни доаѓа.Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]