ПОСЛЕДНИОТ ДЕН ОД МЕСЕЦ МАРТ МНОГУ ТОПОЛ И ИСПОЛНЕТ СО САХАРСКА ПРАШИНА И ПЕСОК: Измерени се 26 степени во Македонија

објавено на:

31 Мар 2024

од:

сподели:

Последниот ден од месец март помина во знакот на невообичаено топло време за овој период од годината. Поради изразеното јужно и југозападно струење на висина, од Сахара кај нас пристигна  и оној најавен облак од прашина  и песок, со што и Атмосферата беше многу заматена, а времето e мачно и спарно.

На табелата подолу можете да ги погледнете  и денешните максимални температури измерени низ Македонија, и тоа на мерните станици на (УХМР)

Температурите се измерени денес во 17 часот.

Сега д се потсетиме  и на нашата последна метео анализа 👇

Насловна фотографија: Ohrid1.com

 

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.