Погледнете ги измерените температури на воздухот во Македонија – Летото продолжува и понатаму!

објавено на:

16 Авг 2023

од:

сподели:

Во овие пладневни часови во Македонија имаме пријатни температури на воздухот и многу сонце.

На следната карта можете да ги погледнете измерените температури низ Македонија:

Во следните денови територијата на Македонија ќе биде под влијание на топла воздушна маса од Африка. Температурите насекаде ќе надминуваат 30 степени, а на повеќе места тие ќе надминат и 35 степени, додека во најтоплите централни и југоисточни предели температурата ќе се искачи до 39 степени.

Во Скопје и околината за време на овој топол Африкански бран температурата ќе се искачува во интервалот помеѓу 33 и 35 степени.

Ув индексот ќе има многу висока вредност (вредност помеѓу 8 и 9).

Да напомене дека овој топлотен бран е послаб од првиот топлотен бран кој ја зафати нашата тариторија и донесе екстремно високи температури на воздухот, како и екстремно висок Ув индекс.

 

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!

 

 

 

 Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]