НАЈНОВА МЕТЕО ВЕСТ: Балканот на самиот почеток од 2024 година го очекува снежен бран и вистинска зима!

објавено на:

24 Дек 2023

од:

сподели:

Според последните анализи со кој располагаме, целиот Балкански Полуостров на самиот почеток од новата 2024 година треба да биде зафатен од голем продор од поларниот вртлог од север и интензивни врнежи од снег, но и со многу ниски температури на воздухот.

Според оваа метеоролошка карта, од овој студен воздух ќе биде зафатена и Македонија.

Сепак се работи за сеуште неофицијална најава и прогноза, состојбата будно ќе ја следиме и ќе информираме. Но едно е сигурно, а тоа е како што напоменавме во нашите сезонски анализи за оваа зима, истата во јануари и во февруари и тоа како ќе ја покаже вистинската сила, со можно продолжување на зимата во март  и во април.

 

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.