НАЈНОВА МЕТЕО АНАЛИЗА: Топлото пролетно време продолжува и наредната седмица!

објавено на:

14 Мар 2024

од:

сподели:

Според моменталните метео анализи со кои располагаме, и во текот на следната седмица продолжува топлото пролетно време со пролетни температури на воздухот. Дури и утринските температури се очекува да бидат над нулата.

Времето ќе биде типично за март, што значи дека повремено ќе има услови за локални и послаби врнежи од дожд (ништо сериозно барем одсега гледано).

Мора да напоменеме дека во текот на следната седмица максималните дневни температури на воздухот ќе бидат уште повисоки и понекаде тие ќе надминуваат 20 степени.

 Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]