НАЈНОВИ МЕТЕО ДЕТАЛИ – ПОСЛЕДНИ ЗА ОВАА 2022 ГОДИНА, ЗАДОЛЖИТЕЛНО ПРОЧИТАЈТЕ! СРЕЌНА НОВА 2023 ГОДИНА!

Новогодишната ноќ, како и првата седмица од новата 2023 година во Македонија ќе ја одбележи феноменот “Температурна Инверзија”, што значи дека на планините и повисоките места ќе биде потопло, а во низините и котлините постудено и со магла и со ниска облачност.

Магла и ниска облачност се очекува и во Скопската котлина, а воздухот ќе биде МНОГУ ЗАГАДЕН.

Температурите во следниот период и тоа особено на повисоките и планинските места ќе бидат НЕВООБИЧАЕНО ВИСОКИ и ќе се искачуваат во интервалот од 10 до 17 степени, додека во местата со магла и со ниска облачност истите ќе бидат ЗНАЧИТЕЛНО ПОНИСКИ.

НАЈАВА: Барем одсега гледано, Бел Божиќ НЕМА ВО НАЈАВА, што нзачи дека снежни врнежи нема да има и за еден од најголемите Христијански празници “Божиќ”.

НАПОМЕНА: Феноменот “Температурна Инверзија” продолжува во Македонија, што значи дека на повисоките и планинските места ќе имаме потопло, а во низините и котлините постудено време.

 

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО ВОЗАЧИТЕ, ОСОБЕНО ЗА ОВАА НОВОГОДИШНА НОЌ: Поради очекуваната магла и ниска облачност, препорачуваме КРАЈНА ПРЕТПЛАЗЛИВОСТ во возењето!

 

Среќна и бериќетна нова 2023 година! Многу здравје, среќа, лубов  и бериќет во новата 2023 година до сите граѓани!

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!