ЈАНУАРИ НИ НОСИ ВИСТИНСКА ЗИМА: Ќе има многу снег на Балканот – Температурите паѓаат под -20 степени!

Најажурниот нумерички модел (ECMWF Евроспки центар за среднорочна прогноза), веќе долго време црта екстремен студ на Балканот во текот на овој месец, а тој би започнал околу, или веднаш по Божиќ. Исто така ќе има и многу снег.

Температурите во текот на овој месец на Балканот се очекува да се спуштат дури и под -20 степени.

Овој екстремно студен бран ќе ја зафати и Македонија и ќе ни донесе многу снег и екстремен студ. Според сегашните анализи, температурите по Божиќ се очекува да се спуштат до околу, па дури и под -20 степени.

Состојбата и понатаму ќе ја следиме и навремено ќе објавуваме најнови метео анализи, и тоа по секое ажурирање на нумеричките модели.

 

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!