ИНТЕРЕСНА МЕТЕО СТАТИСТИКА: Погледнете кога и се случил најраниот летен топол бран на Македонија!

објавено на:

10 Фев 2024

од:

сподели:

ЕДНА МНОГУ ИНТЕРЕСНА МЕТЕО СТАТИСТИКА:
Најраниот топлотен бран на Балканот, па и во Македонија се случил крајот на март во 1952 година, тогаш на многу места температурите кај нас надминувале дури и 30 степени…
Со ова можеме да заклучиме дека од секогаш се менувале топлите и ладните периоди.

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!Занимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]