ЕВРОПСКИОТ МОДЕЛ ГО ЦРТА СЛЕДНОТО: Вистинска зима на Балканот, како и многу снег уште во првата декада од март?!

Најновото ажурирање на најпрецизниот нумерички модел (ECMWF, во превод Европски центар за среднорочна прогноза) црта многу снег на Балканот, како и многу ниски минусни температури, кои би биле потпросечни за март месец уште во првата декада од истиот месец

Заследете ја мојата официјална фејсбук страница Славчо Попоски – МЕТЕО Прогнозер и мојот официјален инстаграм профил https://www.instagram.com/slavchopoposki/

Секако ова се сеуште неофицијални информации, постои можност за измени во прогнозата, но добро е ова да го види и јавноста. Едно е сигурно, а тоа е дека очекуваме задоцнети зимски продори од север и од североисток од Европа во март  и во април. Токму ова многу лошо ќе влијае врз веќе расцветаните овошки.

 

Заследете го мојот официјален инстаграм профил https://www.instagram.com/slavchopoposki/
Исто така следете го и мојот официјален фејсбук профил и мојата официјална фејсбук страница Славчо Попоски – МЕТЕО Прогнозер  
Фејсбук профил: Славчо ПопоскиЗанимливости

  • 19 Јул 2024

    Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека има активни 13 пожари, од вкупно 28-те пожари на отворено во последното деноноќие, што се во општините: - Општина Чашка с.Јаболчишта и с.Дреново врв Лисец (високостеблеста вегетација) -Општина Велес кај с. Калањево (нискостеблеста шума) -Општина Росоман кај с.Сирково и с. Подлест (нискостеблеста шума и ниска вегетација) - Општина Студеничани место викано [...]