ДОЛГОРОЧНА МЕТЕО АНАЛИЗА ЗА ФЕВРУАРИ: Не очекува влажен февруари – Снег ќе има!

објавено на:

29 Јан 2024

од:

сподели:

Судејќи според долгорочните анализи, февруари месец оваа година во Македонија ќе биде со натпросечно количество на врнежи, но малку потопол, за еден до два степени од просекот што не е премногу, а тоа значи дека ќе има и почести продори на студени возушни маси од Арктикот кон нашите краишта.

Снегот во месец февруари и тоа како ќе го има, според сегашните следења и анализи особено по 10 февруари.

Не се исклучува можноста повторно да се соочиме со екстремно ниски температури н а воздухот (до околу -20 степени).

НАПОМЕНА: Со оглед на тоа дека се работи за доста долгорочна анализа на времето, промени во истата и тоа како се можни, па затоа нашите граѓани редовно да ги следат нашите секојдневни и краткорочни анализи на времето, и истите се најпрецизни со можност за остварување за повеќе од 90%.

 

 

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!

Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.