Денес беше навистина “Жешко” – Погледнете ги измерените температури во Македонија!

Територијата на Македонија и понатаму се наоѓа под влијание на многу топла воздушна маса која продира од југ (северните предели на Африка). Истата условува високи температури кои се над просекот за овој дел од годината.

Погледнете ги измерените температури низ Македонија денес во попладневните часови кога обично е најтопло

Температурите се измерени во 15 часот и 30 минути.

Многу топло е и во регионот, односно низ целиот балкан.

 

 

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!