ДАЛИ МЕСЕЦ МАРТ ОВАА ГОДИНА ЌЕ ГО ИСПРАТИМЕ СО РАНО ЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ?! Следниот викенд температури и над 25 степени

објавено на:

23 Мар 2024

од:

сподели:

По променливото време кое не очекува од утре, проследено со повремени врнежи од дожд со променлив интензитет, но накратко и снег на планините во понеделник, сепак по се изгледа месец март оваа година ќе го испратиме со рано летни температури на воздухот.

Балканот и Македонија, следниот викенд би можеле да бидат зафатени од значително потопла воздушна маса од северните предели на Африка која би условила температури дури и над 25 степени.

Но најпрвин да измине најавеното променливо и врнеживо време во регионот, како и кај нас кое го најавивме за од утре, па потоа да се подготвиме за рано летни температури на воздухот, секако следниот викенд.

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.