ДАЛИ ЌЕ ГИ ИМАМЕ ПРВИТЕ 30 СТЕПЕНИ ЗА ОВАА ГОДИНА? Во 14 часот во Македонија измерени 27 степени, температурите сеуште растат

Денес како што и беше најавено од наша страна, температурите се највисоки, што значи дека топлотниот бран го достигнува својот максимум.

На табелата подолу можете да ги погледните денешните температури низ Македонија измерени во 14 часот, и тоа на мерните станици на (УХМР)

Најтопло е во Дебар, каде се измерени 27 степени, а температурите низ Македонија  и во следните неколку часови ќе бидат во пораст.

Сега да се потсетиме  и на нашата денешна дневна метео анализа околу најавата дека денес ќе биде натоплиот ден од овој топлотен бран од Африка кој ја зафати Македонија, како и целиот Балкан 👇

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.