ДАЛИ ДОАЃА КРАЈ НА ЛЕТОТО?! Снежна покривка во Алскиот регион, многу дожд и есенски температури на Балканот!

Уште во првите седум денови од август на Балканот пристигнува вистинско есенско време, како и многу врнежи. Во Алпскиот регион очекуваме и нови интензивни врнежи од СНЕГ.
Температурите ќе бидат далеку под просекот за почетокот на август месец…Можно е дури снег да видат и највисоките планини во Словенија, на пример повторно снег може да види планинскиот врв Кредарица каде неодамна заврна снег.
Падот на температурите ќе се почувствува и кај нас, што значи оваа промена доаѓа и кај нас (најверојатно).
Ако снегот во Алпскиот регион се појавуваше во подоцните есенски месеци, сега снегот таму е честа појава ова лето.
Факт е дека глобалното затоплување не постои, и не треба толку да му се дава важност и да се објавува за него. Во тек е глобално заладување. Не значи ако десет или петнаесет денови ова лето имавме екстремно високи температури, и имаме глобално затоплување.
Ектремно високите температури на Балканскиот Полуостров најверојатно завршија. Сега според горе наведеното, следува голема промена на времето и ново заладување, и тоа уште кон крајот на седмицата, односно околу 6-7 август.
  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука!
  • Можете да ме следете и на инстаграм slavchopoposki!