Сушата во некое делови од државава веќе е ублажена – во последните 24 часа наврнаа 22 л/м2 воден талог

Сушата која ја има зафатено нашата држава уште од изминатата зима, конечно во некои предели од државава веќе е ублажена и тоа благодарение на последната нестабилност и последните врнежи од дожд. Во изминатите 24 часа најмногу врнежи се забележаа во источните  и во делови од југоисточните предели на државава, па така најмногу дожд има наврнато во Берово, и тоа 22 л/м2, потоа Гевгелија 12 л/м2. Штип 8 л/м2, Ѓуриште 7 л/м2, Демир Капија 6 л/м, Струмица  и во Крива Паланка 5 л/м3 додека на другите места количеството на воден талог беше помало од 5 литри.

До крајот на денов сеуште локално ќе биде нестабилно со порооен дожд, грмежи и засилување на ветерот. Утре попладне исто така ќе има локален краткотраен дожд, грмежи и засилување на ветерот додека најстабилен ден ќе биде петок, кога и атмосферата ќе биде нешто посмирена и постабилна. Тогаш услови за локален краткотраен дожд ќе има само во североисточните и источните предели на државава.

Следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука