Сите ја очекуваме Африка и вистинските летни температури – погледнете кога да ги очекуваме

Голем дел од нас граѓаните го очекуваат вистинското лчето и топлите предели од Африка. Според најновите анализи со кој располагаме позначителен посрат на температурите на воздухот, и продор на значително потопла воздушна маса од северните предели на Африка кон нашата држава се очекува некаде кон крајот на овој месец, или поточно кон крајот на новата недела која што ни претстои, или за време на следниот викенд.

Тогаш на повеќе места температурите на воздухот би се искачувале над 30 степени, додека во најтоплите предели од државава истите би се искачувале до околу 36, 37 степени.

НАПОМЕНА: Сепак поради тоа што се работи за прогнозирање на времето за повеќе денови однапред, промени на прогнозата се можи. Затоа граѓаните редовно да ги следат нашите секојдненвни анализи на времето, со цел навремено и најпрецизно да се информираат околу временската состојба кај нас.

Инаку во текот на следните неколку денови нестабилното време продолжува кај нас, максималните дневни температури ќе се искачуваат во интервалот од 23 до 31 степен.

Следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука