ПРИСТИГНА НАЈАВЕНИОТ СНЕГ НА ПЛАНИНАТА ЈАБЛАНИЦА – СТРУШКО

Најавениот снег, покрај во регионот, пристигна и во Македонија, и тоа на високите предели од планината Јабланица – Струшко, која вчера побеле од првиот снег.

Токму ова е поради студениот воздух кој се спушти од север кон нашите краишта и услови голем пад на температурите на воздухот, со што на високите планински места, врнежите од дожд премнинаа во врнежи од снег.

На планината Јабланица се формираше и тенка снежна покривка:

Фото: Телевизија Спектра

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука