ПРЕКРАСНА СНЕЖНА БАЈКА ВЛАДЕЕ НА ПЛАНИНСКИТЕ МЕСТА ОД РЕГИОНОТ

Кредарица, која се наоѓа во Словенија и е нанадморска височина од 2514 метри, владее вистинска снежна бајка каде снегот оваа година пристигна порано

Ова се должи на студениот воздух кој од север, преку Алпскиот регион пристигна и на северот од Балканскиот полуосторв, но овој бран понатаму полека ќе се спушта кон југот од Балканот и значително пониски температури кај нас ќе услови уште утре. На највисоките планински места во нашата држава има услови и за провејување на снег.

Детална анализа околу влажниот бран кој ќе услови нови врнежи од дожд во поголемиот дел од државава, очекувајте попладнево.

За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука