ПРВИОТ СНЕГ ПРИСТИГНА ПОРАНО НА БАЛКАНОТ – ВО СЛОВЕНИЈА

Снегот на Балканот оваа година пристигна порано. Во текот на вчерашниот ден, поради спуштање на студен воздух од Алскиот регион кон Балканскиот Полуостров, во Словенија падна првиот снег.

Снег врнеше на Кредарица, а врнежите условија и мала снежна покривка

Во следните денови, очекуваме температурите и тоа особено наутро да бидат значително пониски, како во регионот, така и во Македонија. па затоа доколку излегувате во вечерните и утринските часови, носете потопла облека.

  • За нови, детални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука
  • Одсега па натаму можете да ме следете и на инстаграм @slavchopoposki