ПОЛАРЕН БРАН ДОАЃА КОН МАКЕДОНИЈА – СНЕГ НАСКОРО!

По стабилното и суво време, со пријатни температури преку ден, но и со појава на магла и на ниска облачност по одделни котлини и речни долини, за време на викендот кој доаѓа со себе ќе ни донесе ГОЛЕМА ПРОМЕНА на времето.

Се работи за поларен бран кој директно се спушта од Арктикот, како овој поларен воздух за време на викендот ќе се спушта кон нашите краишта, така ќе дојде и до формирање на циклонска активност која ако не се променат метеоролошките модели, ќе услови врнежи од снег во Македонија, како на повисоките, така и на пониските места.

Освен во Македонија снег ќе паѓа и ширум Балканскиот Полуостров. Температурите на воздухот ќе бидат значително под просекот за овој дел од годината, односно ќе биде невообичаено студено.

Сепак за уште посигурни метео информации, и по потреба обновени информации следете го веќе добро познатиот официјален фејсбук профил на Славчо Попоски тука

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ ОКОЛУ ОВА НАСКОРО!