Наврна големо количество на воден талог – погледнете колкаво количество на воден талог наврна во вашето населено место

Во попследните 24 часа нашата територија беше под влијание на влажна и нестабилна воздушна маса која на повеќе места услови локална појава на пороен дожд, грмежи, засилен ветер а локално процесите беа и ПОИНТЕНЗИВНИ и застапени во форма на НЕВРЕМЕ проследено со засилен ветер, електрични празнења и за среќа поради брзото дествување од страна на УХМР со авионско засејување на градоносните облаци, беше спречена појавата на град на повеќе места.

Во последните 24 часа најмногу дожд наврна во Крива Паланка и  тоа 24 л/м2, потоа 12 л/м2 на Ѓуриште, 10 л/м2 во Тополчани, Пожаране 3 л/м2, Скопје – Петровец 2 л/м2, Виница 2 л/м2 и во Штип и во Прилеп по 1 л/м2 воден талог. Нестабилното време ќе продолжи и понатаму.

Следете го официјалниот фејсбук порофил на Славчо Попоски тука