МЕСЕЧНА АНАЛИЗА НА ВРЕМЕТО: Еве каков ќе ни биде месец јуни се до крајот

Според најновите анализи кој се направени со помош на најпрецизните метеоролошки модели, месец јуни гледан по температурите на воздухот ќе биде просечен, што значи се очекуваат типични температури за тој дел од годината, повремено е можно позитивно отстапување кај истите. Повремено ќе има продори и од северните предели на Евроспкиот Континент кој ќе условуваат повремено освежување на времето.

Што се однесува пак до температурите на воздухот, истите би биле исто така околу просекот за тој дел од годината, што значи дека се очекува нормално количество на воден талог. Повремено не се исклучува можноста и за повремени продори на поголеми влажни воздушни бранови кој би условиле поинтензивни врнежи низ нашата држава.

НАПОМЕНА: Состојбата и понатаму ќе се следи, за секоја ново настаната временска состојба можете да ги следите нашите секојдневни детални анализи на времето, што значи дека промена во деталната месечна анализа на времето и тоа како е можна.

Следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука