Како среде есен – измерени 5°C во Македонија – погледнете ги температурите измерени во вашето населено место

Изутринава во Македонија беше забележана вистинска есен, поради понатамошниот продор на свеж воздух од север, и понатаму се забележуваат невообичаено ниски температури. Најсвежо ова утро беше во Претор каде што се измерени само 5 степени. Најтопло беше Скопје каде температурата на воздухот изнесуваше 11 степени.

Во текот на денешниот ден пак највисока максимална дневна температура е забележана во Демир Капија и Струмица, и тоа 24 степени што исто така е под повеќе годишниот просек. Најсвежо беше повторно во Претор и Крива Паланка каде максималната температура на воздухот се искачи до 20 степени. Во Скопје денес се измерија 22 степени исто како и во Битола, потоа во Штип 21, Виница исто така 21 степен, Тетово 21 степен.

Како што најавивме за понатаму, односно од четврток под влијание на потопла воздушна маса од југ, и јужно воздушно струење температурите на воздухот ќе бележат тенденција на пораст.

Следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука