ДАЛИ ТОПЛИ ДЕНОВИ БИ МОЖЕЛЕ ДА ОЧЕКУВАМЕ И ВО ТЕКОТ НА ОВОЈ МЕСЕЦ?

Според моменталните анализи на метеоролошкиот модел ECMWF (Европски центар за среднорочна прогноза), топли и стабилни денови може да се очекуваат и во текот наовој месец.

Гледано по температурите на воздухот, овој месец ќе биде просечен, односно се очекуваат нормални температури за овој период од годината, секако повремено е можно и позитивно, како и негативно отстапување на истите.

Што се однесува пак до врнежите, истите би биле малку под просекот, односно се очекуваат малку помалку врнежи од вообичаеното, иако повремено се можни продори на позиразени влажни воздушни бранови и на циклонски активности, што се веќе типични за овој есенски период од годината.

За нови, подетални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука