ВИСТИНСКА СНЕЖНА ИДИЛА ВЛАДЕЕ ВО АЛПСКИОТ РЕГИОН, ИСТАТА УСЛОВИ ГОЛЕМА ПРОМЕНА НА ВРЕМЕТО И КАЈ НАС

објавено на:

26 Сеп 2020

од:

сподели:

Пов влијание на поларен воздух кој како што најавивме се спушта од Атлантикот кон Европскиот Континент, во Алпсикиот регион услови ИНТЕНЗИВНИ снежни врнежи и вистинска зима

Снег паѓа во голем дел од Алпскиот регион а температурите на воздухот се значително под просекот за овој дел од годината

Особено интензивни снежни врнежи се забележуваат на Италијанските и на Швајцарските алпи каде снежната покривка сначително порасна, локално до крајот на денов снежната покривка се очекува да достигне и над 40 сантиметри.

Со ова полека но сигурно доаѓаме до оние зимски денови кога и снегот нема да недостасува, иако сеуште е рано за зимата, барем за нашите краишта.

Од денес, значително пониски температури и есенско време ќе имаме и во Македонија и тоа под влијание на значително постудениот воздух кој продира од Атлантикот кон нашите краишта.

За нови, подетални и по потреба обновени метео информации следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука

 

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.