АМЕРИКА ВЕЌЕ МРЗНЕ – ИЗМЕРЕНИ ДУРИ -26°C

објавено на:

25 Окт 2020

од:

сподели:

Овие денови, северните и централните предели на САД се под влијание на поларен воздух кој се спушта од Арктикот и кој условува екстремно ниски температури на воздухот, невообичаени за овој дел од годината.

Во делови од САД веќе температурите се спуштаат дури до -26 степени.

Евеј ги денешните измерени вредности на температурите на воздухот:

Поларниот бран се спушта понатаму кој југ каде што полека ги спушта температурите на воздухот.

За нови, подетални и по потреба обновени метео информации, следете го официјалниот фејсбук профил на Славчо Попоски тука

 

За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.За нови или обновени метео информации, следи ме на социјалните медиуми.